Elektrischeboiler.be
Advies over alle soorten boilers & waterverwarmers
Vergelijk 100+ erkende installateurs online!
header image
Elektrischeboiler.be

Zonneboiler premie 2021

Laatste update: 6 januari 2021 – Een zonneboiler is een nuttige investering waarmee je heel wat kan besparen op de energiefactuur. Combineer je de aankoop met de beschikbare premies en subsidies, dan wordt het totaalplaatje nog interessanter. Ontdek hier op welke premies je aanspraak kan maken en wat de voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen.

 

Beschikbare premies en subsidies voor zonneboilers:

Voor het installeren van een zonneboiler kom je in aanmerking voor de volgende premies of subsidies:
1. Premie van de netbeheerder
2. Gemeentelijke premie

 

premie subsidie zonneboiler1. Premie zonneboiler via de netbeheerder

Voor het installeren van een zonneboiler in je bestaande woning kan je van de netbeheerder een premie krijgen van 550 euro per m², met een maximum van € 2.750 per geplaatste installatie én maximaal 40% van het factuurbedrag. Stel dat je een zonneboilersysteem van € 3.500 laat installeren, dan krijg je – indien je voldoet aan de voorwaarden – daar dus maximum € 3.500 x 0,4 = € 1.400 voor terug.

Beschermde afnemers ( = mensen die recht hebben op sociale maximumprijzen voor aardgas en elektriciteit) komen in aanmerking voor een hogere premie: de premie per m² en de maximale premie liggen 20% hoger.

 

Voorwaarden premie netbeheerder aanvragen

  • Woning: woning in Vlaanderen aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1-1-2014.
  • Facturen: de datum op de eindfactuur is bepalend. De factuur mag maximaal 1 jaar oud zijn op het moment dat de premieaanvraag bij je netbeheerder toekomt.
  • Zonneboiler: de premie geldt alléén voor nieuwe zonneboilers die gebruikt worden voor de aanmaak van sanitair water, eventueel in combinatie met woningverwarming. de premie geldt niet voor de vervanging of uitbreiding van een bestaand systeem met zonnecollectoren.

 

Opgelet: de plaatsing door een aannemer is verplicht!

Om aanspraak te kunnen maken op de zonneboiler premie moet de zonneboiler door een aannemer worden geïnstalleerd en gefactureerd. De aannemer moet over een certificaat van bekwaamheid beschikken. Is dat niet het geval, dan moet hij zich laten bijstaan of het uitgevoerde werk laten valideren door een gecertificeerd installateur.

Laat daarom je zonneboiler steeds installeren door een erkend installateur. Deze verzekert je bovendien van gepast advies op maat, een correcte installatie van je zonneboiler én kan helpen bij de premie-aanvraag. Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat.

 

 

Hoe zonneboiler premie aanvragen?

Je kan de premie voor een zonneboiler online of per post aanvragen bij netbeheerder Fluvius. Dat kan pas na de uitvoering van de werken. Bij die aanvraag moet je namelijk al een kopie van de facturen, een attest met technische info over de geplaatste zonneboiler, … toevoegen. Een vakman voorziet je van alle nodige documenten en kan je helpen bij de aanvraag. Kom in contact met gespecialiseerde zonneboiler installateurs actief in jouw buurt via de offertepagina.

 


2. Gemeentelijke subsidie zonneboiler

In sommige gemeenten kom je voor de installatie van een zonneboiler in aanmerking voor een premie. De bedragen en voorwaarden van deze zonneboiler premies kunnen sterk verschillen van gemeente tot gemeente. In sommige gemeenten zijn er ook andere financiële maatregelen om de aankoop van zonneboilers te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld onder de vorm van goedkope leningen.

TIP: je raadpleegt dus best je gemeentelijke overheid om meer te weten te komen over eventuele lokale subsidies voor het plaatsen van zonneboilers en andere financiële voordelen. Je kan je ook altijd laten informeren over de mogelijkheden door een erkend installateur van zonneboilers.

 

 

Offertes voor een zonneboiler ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonneboiler. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen