Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektrische boiler kopen: aandachtspunten & prijs

Elektrische boilers zijn erg eenvoudig aan te sluiten en ze leveren onmiddellijk warm water. Een elektrische boiler kopen is dan ook een interessante keuze. Hier vind je de voordelen en prijs van dit apparaat voor de verwarming van het sanitair water en enkele aandachtspunten bij de aankoop ervan.

Wil je een elektrische boiler kopen en laten plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan.

 

 

  elektrische boiler aansluiten De voordelen van elektrische boilers op een rijtje

– Warmen het sanitaire water snel op.

– Leveren warm water op meerdere tappunten tegelijkertijd.

– Goedkoper dan boilers op aardgas.

– Een gasaansluiting, luchtaanvoer en rookgasafvoer zijn niet nodig.

– Eenvoudige installatie: alleen een stopcontact en waterafvoer nodig.

 

 

Hoe een elektrische boiler aansluiten?

Zoals je al kon lezen bij de voordelen is het aansluiten van een elektrische boiler erg eenvoudig. Je hebt geen rookgasafvoer of luchtaanvoer nodig, de leidingen van een gewone elektriciteitsaansluiting volstaan voor de installatie. Daarom zijn elektrische boilers een goede oplossing voor woningen die geen gasaansluiting hebben. Naast de aansluiting op het elektriciteitsnet is er ook een waterafvoer nodig.

Het hoge elektriciteitsverbruik wordt vaak als een van de nadelen van elektrische boilers genoemd. Als je zonnepanelen hebt, kan je je elektrische boiler aansluiten op je zonnepanelen om dit hoge verbruik in te perken. Je voorziet dan namelijk zelf in de energiebehoefte van het apparaat en zo bespaar je dus op je energiefactuur.

Wil je een elektrische boiler kopen en laten installeren door een professional? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in sanitairwerken. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Elektrische boiler kopen: aandachtspunten

Wil je een elektrische boiler kopen, dan moet je je natuurlijk goed informeren zodat je de juiste keuze maakt. Hier vind je alvast enkele aandachtspunten bij het aanschaffen van een boiler.

 

1) Volume boiler kiezen

Ga je een elektrische boiler kopen, dan is het volume van het apparaat een eerste aandachtspunt. Het volume van een elektrische boiler is sterk afhankelijk van je behoefte aan warm water. Hoe meer warm water je verbruikt in je huis, hoe hoger het volume van de boiler uiteraard zal zijn.

Voor boilers in de keuken blijft het volume doorgaans beperkt tot 5 à 10 liter. Deze kleine toestellen kunnen makkelijk in een keukenkast of onder de spoelbak geplaatst worden zodat je er maar weinig hinder van ondervindt. Het volume van elektrische boilers die het sanitaire water voor de hele woning verwarmen kan oplopen tot 200 liter, of zelfs nog meer. Voor een gezin van vier personen met een gemiddeld waterverbruik zal het volume van de elektrische boiler ongeveer 200 liter zijn.

In het artikel “Boiler volume kiezen” vind je meer info over het berekenen van het boilervolume.

 

2) Verbruik elektrische boiler

Het verbruik van het toestel is uiteraard een belangrijke factor bij het kopen van een elektrische boiler. Aangezien elektrische boilers heel wat verbruiken, zijn er enkele tips om te besparen.

Zo kan je bijvoorbeeld een timer installeren die ervoor zorgt dat de boiler het water ’s nachts opwarmt, waardoor je kan verwarmen aan het goedkopere nachttarief. Het water moet uiteraard ’s ochtends nog warm zijn want dan is de behoefte aan warm water groot (douche, lavabo,…). Stel je timer dus slim in!

Indien je over een zonnepaneleninstallatie beschikt, kan je zoals reeds gezegd de panelen aansluiten op de elektrische boiler. Op die manier lever je zelf (een deel van) de elektriciteit die de boiler nodig heeft.

Je hoeft je boiler uiteraard niet steeds op het maximum te zetten voor de verwarming van je sanitair water. Deze simpele stap kan je heel wat helpen besparen. Ook het aanbrengen van isolatie rond de boiler kan het rendement van het toestel verbeteren.

 

3) Materiaal boilervat

Met het oog op een lange levensduur en lage onderhoudskosten zal de materiaalkeuze voor de elektrische boiler erg belangrijk zijn. Er bestaan verschillende materialen waaruit het boilervat kan vervaardigd worden: koper, inox (roestvrij staal) en emaille zijn hierbij veelgebruikte materialen. Emaille krijgt vaak de voorkeur bij grotere boilers omdat dit materiaal een gunstige prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Een professional kan je steeds advies geven bij het kiezen van je elektrische boiler. Met het oog op een goede werking schakel je ook best een vakman in voor het installeren van dit toestel. Gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij specialisten in sanitairwerken kan op de offertepagina. Klik hier voor meer informatie.

 

elektrische boiler kopen

 

Elektrische boiler kopen: prijs

De prijzen van elektrische boilers zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer het merk en het volume zullen een grote invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Voor een boiler voor een huishouden van 4 personen (inhoud: +/- 200 liter) kan je je verwachten aan prijzen tussen 1.000 en 1.600 euro. De plaatsingskosten zijn hierin inbegrepen. Kies je voor een kleine elektrische keukenboiler, bijvoorbeeld met een inhoud van slechts 10 liter? Hiervoor liggen de prijzen tussen 150 en 300 euro.

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen