Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Elektrischeboiler.be Advies over alle soorten boilers & waterverwarmers
Vergelijk 100+ erkende installateurs online!
header image
Elektrischeboiler.be

Prijzen van verschillende soorten boilers

Een boiler zorgt voor de verwarming van het sanitair water in je woning. Hoeveel de prijs voor zo’n waterverwarmer bedraagt, is onder meer afhankelijk van het type, het merk en het volume. In dit artikel ontdek je de prijzen van verschillende soorten boilers.

 

Onderstaande tabel geeft je alvast enkele richtprijzen voor verschillende soorten boilers. De prijzen gelden voor gemiddelde huishoudens van 4 personen. Hoeveel het benodigde volume hiervoor is, hangt af van het type boiler en je warmwaterverbruik, maar je kan uitgaan van 150 à 250 liter. Voor prijzen van boilers met een kleiner volume, bijvoorbeeld alleen voor warm water in de keuken, kan je terecht verderop in dit artikel.

Type boilerGemiddelde prijs (incl. plaatsing)
Aardgasboiler1.500 - 3.000 euro
Klassieke elektrische boiler1.000 - 1.600 euro
Ecologische alternatieven op elektriciteit:
WarmtepompboilerVanaf 3.000 euro
Zonneboiler4.000 - 6.000 euro
Een vakman kan je vertellen wat de beste boiler is voor jouw situatie. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van boilers.
Klik hier om prijzen op maat te ontvangen. Voor offertes voor zonneboilers kan je terecht op deze pagina.

 

De klassieke elektrische boiler

De installatie van een klassieke elektrische boiler is erg eenvoudig: je hebt alleen een elektriciteitsaansluiting nodig. Zo’n boiler op elektriciteit kan redelijk snel warm water leveren en dit zelfs op meerdere aftappunten tegelijk.

Je moet wel rekening houden met het redelijk hoge elektriciteitsverbruik van gewone elektrische boilers. Dit kan je echter oplossen door zonnepanelen te plaatsen. De zonnepanelen voorzien dan in de elektriciteitsbehoefte van de boiler. Voor ecologische alternatieven voor de klassieke elektrische boiler kan je terecht verderop in dit artikel. Wil je meer weten over elektrische boilers? Je ontdekt er meer over in dit artikel.

Gemiddelde prijs: 1.000 – 1.600 euro (incl. plaatsing, voor gemiddeld huishouden van 4 personen)
Vraag hier jouw prijs op maat aan.

 

 

Aardgasboiler prijs

De kosten voor het verbruik van aardgasboilers liggen doorgaans lager dan die voor boilers op elektriciteit. Ze leveren ook sneller warm water dan de varianten op elektriciteit. De installatie van een boiler op gas is wel wat complexer, wat hogere plaatsingskosten met zich zal meebrengen.

Voor meer info over dit type boiler kan je terecht in het artikel “Aardgasboiler: info en prijs“.

Gemiddelde prijs: 1.500 – 3.000 euro (incl. plaatsing, voor gemiddeld huishouden van 4 personen)
Vraag hier jouw prijs op maat aan.

 

 

Milieuvriendelijke alternatieven en hun prijzen

Er zijn tegenwoordig enkele milieuvriendelijke toestellen die ook kunnen instaan voor de verwarming van het sanitair water in de woning. Ze vormen dan ook interessante alternatieven voor de klassieke elektrische boiler. Deze milieuvriendelijke boilers vereisen weliswaar een grotere investering, maar zullen minder verbruiken dan de klassieke boilers op elektriciteit. Op termijn kan je met deze toestellen dus heel wat besparen.

 

1) Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler benut de warmte van de omgeving om het sanitair water te verwarmen. Dit toestel is voornamelijk geschikt voor huishoudens met een grote warmwaterbehoefte. Het kan volledig instaan voor de verwarming van het sanitair water van een woning.

Warmtepompboilers zijn net als gewone elektrische boilers makkelijk te installeren, maar ze verbruiken wel een pak minder dan de klassieke elektrische boiler. Heb je zonnepanelen? Dan kunnen deze panelen de nodige stroom leveren voor het toestel.

Wil je meer te weten komen over de werking en de voor- en nadelen van warmtepompboilers? Je ontdekt er meer over in dit artikel. Je kan er ook een prijs op maat aanvragen voor de plaatsing van een warmtepompboiler.

Prijs: vanaf ongeveer 3.000 euro (incl. plaatsing)

 

2) Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt de energie van de zon voor de verwarming van het sanitair water. Dit gebeurt via zonnecollectoren, die doorgaans op het dak worden gemonteerd. Het water wordt verzameld in een boilervat, dat binnen geplaatst wordt. Aangezien de collectoren en het boilervat met elkaar verbonden moeten worden, is de installatie van een zonneboiler redelijk complex.

Hou er rekening mee dat zonneboilers niet volledig kunnen voorzien in de warmwaterbehoefte van een woning. Er zal vaak een bijkomende klassieke elektrische boiler nodig zijn. Je vindt meer info over zonneboilers in dit artikel.

Prijs: 4.000 à 6.000 euro (incl. plaatsing, voor gemiddeld huishouden van 4 personen)
Vraag hier jouw prijs op maat aan.

 

zonneboiler plaatsen kosten

 

Prijzen van boilers met klein volume

Bovenstaande prijzen gelden voor boilers met een groot volume. Deze kunnen zorgen voor de volledige warmwaterbehoefte van een huishouden, alleen zonneboilers zullen een bijkomende boiler vereisen. Wil je echter een kleine boiler, bijvoorbeeld alleen voor warm water in de keuken, dan is dit zeker ook mogelijk. Meestal bedraagt het volume dan slechts 10 liter.

Kies je voor een klassieke elektrische boiler met een inhoud van 10 liter voor in de keuken, dan kan je je verwachten aan prijzen tussen 150 en 300 euro. Voor de variant op aardgas variëren de prijzen van 300 tot 500 euro.

 

 

Welke factoren bepalen de prijzen van boilers?

De prijs van een boiler hangt af van verschillende factoren. Onder meer het merk, het type en het volume zullen een rol spelen bij het berekenen van de kosten. Werken zoals het vervangen van toevoerleidingen, koppelingskranen en aansluitstukken kunnen de prijs ook beïnvloeden.

Natuurlijk kunnen de prijzen ook variëren van installateur tot installateur. Daarom is het aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende plaatsers van boilers. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van boilers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.
Ben je op zoek naar offertes op maat voor de plaatsing van een zonneboiler? Dan kan je terecht op deze offertepagina.

 

welke boiler kopen

 

Bekende fabrikanten en hun eigenschappen

Warmwaterboilers uit koper en inox zijn duurder dan geëmailleerd stalen boilers maar zijn dan ook een pak kwalitatiever. Elk merk maakt gebruik van andere materialen, wat een grote invloed heeft op de levensduur, werking en kostprijs. We bespreken hier enkele fabrikanten van boilers en de belangrijkste eigenschappen van hun toestellen:

 

Daalderop: De waterverwarmers van Daalderop zijn van uitstekende kwaliteit. Deze gebruiken uitsluitend koper, wat bij uitstek het beste materiaal is. Aangezien koper een duur bouwmateriaal is, betaal je voor een Daalderop boiler dan ook een pak meer dan waterverwarmers van andere merken.

 

ACV: ACV maakt gebruik van de zogenaamde tank-in-tank-technologie. Een apart binnenreservoir van roestvrij staal fungeert hier als warmtewisselaar. Dankzij de grote oppervlakte van deze wisselaar kunnen de ACV boilers in zeer korte tijd een grote hoeveelheid water verwarmen tot zeer hoge temperaturen.

 

Ariston: De boilers van Ariston worden gemaakt met hoogwaardig inox en garandeert een perfecte bescherming tegen corrosie of roest. Je kan deze exemplaren herkennen door een externe temperatuurregeling, een koperen weerstand en een dubbelpolige veiligheidsthermostaat.

 

 

Kies voor kwaliteit!

Boilers van goedkope merken hebben vaak een minderwaardige wandafwerking, waardoor het water sneller afkoelt. Hierdoor zal je boiler dus sneller moeten bijverwarmen en bijgevolg ook meer verbruiken. Daarom is het aangeraden om meteen te kiezen in een kwalitatieve boiler. Je betaalt dan aanvankelijk wel wat meer, maar kwalitatieve boilers zullen efficiënter werken en dus minder verbruiken dan goedkope boilers.

Een vakman kan je vertellen wat de beste boilers is voor jouw situatie. Door een professional in te schakelen krijg je niet alleen advies op maat, maar je kan dan ook rekenen op een correcte plaatsing van het toestel.

 

Offertes voor sanitairwerken/boiler ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen