Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Boiler volume - Bereken zelf hoeveel liter water je nodig hebt

Aangezien de elektrische boiler in de meeste gevallen uitsluitend op het nachttarief is aangesloten zal je moeten kiezen voor een water volume dat voldoet voor het hele gezin. In dit artikel kom je te weten welke boiler inhoud je nodig hebt voor een comfortabel gebruik. Zo voorkom je dat je plots een koude douche over je heen krijgt.

 

Stappenplan boiler volume berekenen

Boiler volume

Welke boiler kiezen hangt af van het persoonlijk verbruik. Aan de hand van onderstaande gegevens kan je nagaan hoeveel liter je dagelijks zal nodig hebben. Probeer zeker niet te krap te rekenen. Het zou zonde zijn om binnen enkele jaren een nieuwe boiler te moeten kopen omdat het gezin uitbreidt of omdat er (klein)kinderen op bezoek komen.

 

Nemen van een bad
120 liter voor comfortabel gebruik – 170 liter voor een combinatie van bad en douche

Nemen van een douche
40 liter voor comfortabel gebruik – 70 liter bij lang gebruik en rainshowers

Lavabo
Tussen de zeven à tien liter per gebruik

LET OP: Om de benodigde hoeveelheid water te berekenen moet je de inhoud van de boiler vermenigvuldigen met een factor van 2 à 2.5. Dit omdat het warme water ook gemengd wordt met koud water. Met een thermostatische kraan wordt de temperatuur zo geregeld op een comfortabele 37 graden. Voor 200 liter warm water heb je dus een boiler inhoud nodig van 80 liter.

Benieuwd naar de kostprijs van een nieuwe boiler met plaatsing? Vraag hier een offerte aan.

 

Vaste inhoudsmaten

Elektrische boilers zijn verkrijgbaar met volgende inhoud: 30 liter, 50 liter, 80 liter, 100 liter, 120 liter en 150 liter. Om zeker te zijn dat je voldoende warm water hebt kies je best altijd voor een hoog genoeg volume. Hou er ook rekening mee dat een grotere boiler ook meer plaats zal innemen. Het gebeurt vaak dat men terug moet keren naar de winkel omdat de nieuwe boiler niet past in de beschikbare ruimte.

 

TIP: Verbruik verminderen met een spaardouchekop

Door een spaardouchekop te plaatsen kan je het waterverbruik met maar liefst 30% verminderen. Een handige oplossing wanneer je boilerinhoud onvoldoende groot is, en je wilt besparen op je waterfactuur.

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen