Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Doorstroomboiler: Werking en prijs advies

Een geiser of doorstroomboiler voorziet je net zoals een gewone boiler van warm water. Het verschil tussen beide toestellen zit hem in de manier waarop het water opgewarmd wordt. Bij een doorstroomtoestel is er geen opslag van warm water en wordt er enkel water opgewarmd wanneer er vraag naar is. Bij een gewone boiler wordt een bepaalde hoeveelheid water reeds opgewarmd en opgeslagen.

 

Waarom een doorstroomboiler kopen?

Een doorstroomtoestel is vooral interessant wanneer je geen warm water nodig hebt gedurende de hele dag. Bij een standaard boiler wordt het water de hele dag warm gehouden waardoor je onnodig energie verliest. Omgekeerd geldt dan wel dat er bij een doorstroomtoestel meer energie verbruikt wordt omdat het water aan een sneller tempo opgewarmd moet worden.

Bij een doorstroomboiler zal je ook nooit zonder warm water vallen. Een standaard boiler bouwt een bepaalt reserve op. Eens dit water op is zal je enkele uren moeten wachten tot je opnieuw warm water ter beschikking hebt. Je kan natuurlijk ook een verwarmingsketel kopen met een zwaarder vermogen. Wenst u een prijs op maat of diagnose om na te gaan welk type boiler het meest geschikt is voor uw woning? Maak gebruik van onze online offertedienst. Klik hier voor meer informatie.

 

Doorstroomboiler

 

Werking van een doorstroomtoestel

Bij het opendraaien van een warmwaterkraan zal de stromingsschakelaar de vraag naar warm water registreren. Hierdoor treedt de brander meteen in werking zodat het water door een warmtewisselaar stroomt zodat het water snel op temperatuur wordt gebracht. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en mogelijkheden kan je de brander laten werken op aardgas, mazout en elektriciteit. De gemiddelde opbrengst van een keukenboiler schommelt rond de 2,5 liter warm water per minuut. Voor de badkamer zal je een doorstroomtoestel moeten voorzien die minstens 10 liter water kan verwarmen per minuut.

 

Voordelen en nadelen

Om na te gaan of een doorstroomboiler ook in jouw woning de beste oplossing is moet je de eigenschappen van verschillende soorten boilers goed vergelijken. De meest typerende kenmerken van doorstroomtoestellen zijn:

 

voordelen doorstroomboiler Voordelen doorstroomboiler

Aangezien er geen water opgeslagen wordt is een geiser (doorstroomboiler) veel compacter dan een boiler. Dit is bijzonder praktisch wanneer je niet veel ruimte hebt in je woning. Het verbruik van een doorstroomboiler is ook goedkoper dan een standaard voorraadboiler. Er zal enkel energie verbruikt worden op het moment dat er warm water gevraagd wordt. Ten slotte hoef je bij een geiser ook nooit rekening te houden met de hoeveelheid warm water dat je ter beschikking hebt. Aangezien het water instant opgewarmd wordt beschik je in principe over een oneindige hoeveelheid warm water.

 

Nadelen doorstromer

Nadelen doorstroomboilers

Een doorstroomgeiser is minder krachtig waardoor ze minder warm water kunnen leveren per minuut. Wanneer je met meer dan één persoon warm water nodig hebt zullen de toestellen het warme water moeten delen wat ook kan zorgen voor een lagere temperatuur. Wanneer je kiest voor een geiser is het dus aangewezen een exemplaar te kopen met voldoende vermogen. Een verwarmingsinstallateur zal dit steeds berekenen op maat van de inwoners en een buffer inbouwen voor eventuele uitbreidingen van het gezin.

 

Prijs doorstroomboiler

De prijs van een doorstroomboiler begint reeds vanaf 500 euro en kan oplopen naargelang het gewenste debiet, verbruik, merk en werking. Om de correcte prijs te weten voor jouw woning raden we aan vrijblijvend offertes aan te vragen bij verschillende sanitaire installateurs.

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen