Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Boiler onder gootsteen

Is de afstand tussen je boiler en je keuken groter dan 10 meter? Dan warmt je water ongetwijfeld traag op. Daardoor verspil je nodeloos veel energie. Dat energieverlies kan je oplossen met een compacte keukenboiler. In dit artikel bespreken we enkele boilers die je onder je gootsteen kan plaatsen. Ontdek de verschillende toepassingen, prijzen & aandachtspunten verderop!

Ga snel naar:
Welke types boilers onder gootsteen?
Boiler onder gootsteen: richtprijzen
Belangrijke aandachtspunten
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wanneer kiezen voor een boiler onder de gootsteen?

Heb je geen ruimte boven je aanrecht? Plaats dan een elektrische boiler onder de gootsteen. Zo heb je altijd meteen warm water ter beschikking zonder afhankelijk te zijn van je hoofdboiler. Wist je dat je zo tot wel 1.000 liter water en 175 euro per jaar bespaart? Klinkt dit aantrekkelijk? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden. In dit artikel bespreken we er 3: een close-in boiler, een plintboiler en een kokendwaterkraan.

Op zoek naar een compacte elektrische boiler? Schakel dan een professional in. Die plaatst niet alleen je boiler volgens de regels van de kunst, maar helpt je ook met het bepalen van de meest geschikte installatie voor jouw huishouden. Kom gratis in contact met een ervaren vakspecialist.

boiler onder gootsteen

 

Boiler onder gootsteen: 3 opties

In principe zijn er 3 soorten compacte boilers die je makkelijk onder je aanrecht kan installeren. We overlopen de mogelijkheden en hun kenmerken hieronder.

 

OPTIE 1: close-in boiler

Keukenboilers heb je in een close-up en een close-in variant. Het verschil tussen beide soorten ligt vooral in de plaats van de montage. Waar een close-up boiler boven het aanrecht hangt, is een close-in boiler ideaal om in het keukenkastje onder de gootsteen te verbergen.

Deze kleine elektrische boilers hebben een inhoud van 5 à 15 liter (soms 20 of 30) en zijn dichtbij de kraan geïnstalleerd. Zo heb je op korte tijd meteen warm water. Een verwarmingselement van om en rond de 2.200 Watt warmt het koude water op.

Prijs: vanaf € 100 (incl. btw & excl. plaatsing)

 

OPTIE 2: plintboiler

Heb je alle beschikbare ruimte onder je gootsteen broodnodig? Ga dan voor een plintboiler, een kleinere variant dan de close-in boiler. Z’n langwerpige en compacte uitvoering maakt het een ideale oplossing om achter de onderplint van de keuken te installeren.

Net door z’n kleine formaat is de capaciteit van een plintboiler nooit meer dan 10 liter. Ze zijn een goede keuze wanneer er altijd iemand thuis is die vaak warm water nodig heeft in de keuken.

Prijs: vanaf € 250 (incl. btw, excl. plaatsing).

 

OPTIE 3: kokendwaterkraan met boiler

Ben je op zoek naar het hoogste comfort? Dan is deze 3-in-1 oplossing iets voor jou. Hierdoor hoef je niet langer te wachten tot het water voor je pasta, thee, … kookt, maar stroomt er rechtstreeks heet water uit de kraan. Ze zijn beschikbaar in verschillende designs en uitvoeringen. Zo kunnen bepaalde modellen je zelfs van (licht)bruisend water voorzien.

Voor het plaatsen van een warmwaterkraan heb je zowel een koud water als een warm water toevoer nodig. Deze is aangesloten op de boiler van max. 3 à 7 liter zodat het waterpeil van de boiler meteen weer aangevuld wordt als het water uit de kraan komt.

Prijs: vanaf € 900 (incl. btw, excl. plaatsing).

 

Welk type compacte boiler kies ik het best?

Kies ik nu beter voor een Itho Daalderop plintboiler? Of is een volwaardige close-in boiler meer geschikt voor mij? Het antwoord op deze vragen zijn sterk afhankelijk van jouw antwoord op de onderstaande bedenkingen:

 • Duurt het bij jou langer dan normaal om warm water te hebben in je keuken (+ 30 sec.)?
 • Bevindt je cv-boiler zich verder dan 10 meter van jouw keuken?

Heb je op beide vragen ‘ja’ geantwoord? Dan heb je baat bij een boiler onder de gootsteen. Op zoek naar een professionele mening? Neem dan gratis contact op met een expert in jouw buurt. Start hier je aanvraag.

 

Boiler onder gootsteen: richtprijzen

De prijzen voor een boiler onder je aanrecht zijn voornamelijk afhankelijk van het type boiler, de capaciteit en het merk. Wil je altijd zeker zijn van warm water in je keuken? Dan mag je op de volgende prijzen rekenen:

Type boilerPrijs (incl. btw, excl. plaatsing)
Close-in boilerGem. € 100 à 200
PlintboilerGem. € 250 à 300
Kokendwaterkraan + boilerGem. € 900 à 2.500

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Hier komen dus ook nog de arbeidskosten van een vakspecialist bij. Ontvang je graag een offerte op maat? Neem dan contact op met een professionele installateur. Hoe vind je die? Vul het aanvraagformulier in en wij brengen je in contact met 2 à 3 professionals!

 

boiler onder aanrecht

 

Boiler onder gootsteen: aandachtspunten bij plaatsing & keuze

Nood aan een compacte boiler voor onder het aanrecht? Dan hou je bij je keuze beter rekening met de onderstaande factoren:

 • Capaciteit: 5 liter, 7 liter, 10 of zelfs 15 liter? Welk boilervolume is optimaal om volop van warm water gebruik te maken? Dat bereken je op basis van de grootte van je huishouden en de frequentie waarmee je warm water nodig hebt.
 • Montage: in dit artikel hebben we het hoofdzakelijk over boilers die je onder het aanrecht plaatst. Heb je toch te weinig plaats onder je aanrecht? Dan kan je een close-up boiler nemen die je eenvoudigweg in je bovenste keukenkast plaatst. Let wel, dit heeft invloed op de aansluitingen.
 • Energielabel: net zoals al jouw andere keukenapparatuur heeft een keukenboiler ook een energielabel. Kies altijd voor een A (++)- of B-label om een energiezuinige installatie in huis te halen. Vaak gaat een groen label gepaard met een betere isolatiegraad van de boiler.
 • Aansluiting: in principe kan je een boiler op 2 manieren aansluiten: onder hoge druk en drukloos. Beide soorten hebben implicaties met betrekking tot de installatie van de boiler. Bij een boiler onder lage druk drupt er nog steeds wat water uit de kraan nadat je warm water hebt genomen.
 • Merk: verschillende merken richten zich op de productie van compacte boilers. Vooral Itho Daalderop en Tesy zijn de meest bekende producenten. Bij kokendwaterkranen komen de merken Hornbach, Aqualex en Quooker je ongetwijfeld bekend voor.
 • Aansluitwaarde boiler: het elektrische vermogen van bepaalde boilers (2.200 Watt) vergt een afzonderlijke aansluiting op een stroomgroep. Deze mag je dus niet op hetzelfde circuit aansluiten zoals de vaatwas. Zo voorkom je een overbelasting van de stroomgroep in kwestie.
 • Locatie: hoe dichter je boiler zich bij je kraan bevindt, hoe sneller je warm water hebt. Daarnaast zet je een boiler het best in een vorstvrije ruimte. Zo voorkom je technische problemen tijdens de koude wintermaanden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rond de boiler. Zo is het onderhoud makkelijker.

 

Een boiler onder de gootsteen aansluiten? Vertrouw op een expert!

Een ervaren installateur is op de hoogte van alle bovenstaande aandachtspunten. Wil je zeker zijn van een goedwerkende boiler op maat van jouw warmwatervraag? Neem dan een vakspecialist in de arm. Wist je dat je flink kan besparen wanneer je verschillende offertes met elkaar vergelijkt? Zo krijg je beter zicht op de prijzen, adviezen, voorgestelde merken, uitvoertermijnen,… en maak je de beste keuze!

Vrijblijvend professionals vergelijken? Ontvang gratis offertes via het onderstaande aanvraagformulier:

 

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen