Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Slimme boilers: info, voordelen en prijzen

Een slimme boiler is de toekomst op vlak van elektrische boilers. Deze zelflerende boilers besparen energie, kunnen vanop afstand in- en uitgeschakeld worden en maken gebruik van de overcapaciteit aan groene stroom overdag. En dat voor quasi dezelfde prijs als een klassieke elektrische boiler. Een win-winsituatie voor mens en natuur. Ontdek er hier alles over.

Ga snel naar: Wat is het?Hoe werkt het?VoordelenPrijs

 

Wat is een slimme boiler?

Een slimme boiler, ook wel smart boiler genoemd, is uitgerust met sensoren en voorzien van een internetverbinding. Deze sensoren meten je energie- en waterverbruik en analyseren je verbruikspatroon. Op basis van dat verbruikspatroon wordt het opwarmen van het water aangepast.

Dat betekent dat water niet meer enkel ’s nachts opgewarmd wordt, zoals bij een traditionele elektrische boiler, maar op basis van de effectieve vraag. Daardoor wordt water enkel opgewarmd als het nodig is, wat je een mooie energiebesparing van 5 tot 10% oplevert.

 

Tip: Besparing berekenen?

Wil je weten hoeveel jij exact kan uitsparen met een slimme boiler? Vraag dan hier een offerte op maat aan bij vakmannen in je buurt.

 

Hoe werkt een smart boiler?

Technisch gezien is de slimme boiler een gewoon warmwatervat dat voorzien is van temperatuursensoren en slimme technologieën. Dankzij deze technologieën past de boiler zich aan aan het waterverbruik van de consument en schakelt in op de meest gunstige momenten. Bovendien houdt hij rekening met de overcapaciteit aan zonne- en windenergie waardoor deze nu nuttig ingezet wordt en niet meer verloren gaat. Slimme boilers vangen dus overschotten van groene energie op en creëren zo een extra betrouwbare warmwaterbron voor consumenten.

De nieuwe generatie elektrische boilers kunnen bovendien aangestuurd worden via smartphone-apps. Als consument kan je zelf timers instellen voor bad en douche of de boiler in- of uitschakelen in functie van je geplande vakanties. De apps geven je bovendien inzicht in je energieverbruik en geven concrete tips om nog meer energie te besparen.

 

Voordelen van een slimme boiler

Een kort overzicht van de voordelen van een smart boiler:

  • Warmt water op in functie van effectief verbruik
  • Bespaart 5 tot 10% op je energiefactuur
  • Maakt gebruik van groene stroom
  • Kan vanop afstand aangestuurd worden
  • Kost niet meer dan een klassieke elektrische boiler
  • In verschillende volumes verkrijgbaar: van 30 tot 150 liter

Een smart boiler is amper duurder dan een klassieke elektrische boiler

 

Slimme boiler prijs

De prijs van een slimme boiler verschilt weinig van de prijs van een kwaliteitsvolle, traditionele elektrische boiler. Afhankelijk van het volume en vermogen schommelt de gemiddelde prijs tussen 1.000 à 2.000 euro. Tel daarbij de energiebesparing die je realiseert en je weet meteen waarom slimme boilers de toekomst zijn.

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen