Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Combiketel prijs advies & werking bij gas en stookolie

Met een combiketel combineer je het verwarmen van sanitair water en de centrale verwarming in één installatie. Dit heeft als voordeel dat er geen onnodige energie verloren gaat en dat je bovendien een pak minder plaats verliest. Ook de prijs van een combiketel zal gemiddeld lager liggen dan een afzonderlijke verwarmingsinstallatie en boiler.

 

Werking van een combiketel

De combiketel maakt gebruik van een doorstroomsysteem net zoals geisers. Dit houdt in dat de hoeveelheid sanitair warm water meteen afgetapt kan worden en dit zonder limiet. Door het weglaten van een voorraadvat bespaar je heel wat geld uit op je energiefactuur. Er zijn geen stilstandverliezen en je betaalt enkel de prijs van wat je effectief verbruikt. Om voldoende sanitair water te hebben wordt een minimumvermogen aangeraden vanaf 24kW. Combiketels kunnen zowel werken op aardgas als op stookolie.

 

Voordelen
– Goedkoper in aanschaf dan een combinatie van cv-ketel en boiler
– Lager energieverbruik dan een combinatie van cv-ketel en boiler
– Combineerbaar met een zonneboiler voor optimaal rendement
– Plaatsbesparend waardoor bijzonder geschikt voor kleine stookruimtes

 

Nadelen
Bij schade zal zowel de verwarming als het sanitair water niet opwarmen. Het debiet is ook beperkt tot normaal verbruik. Combiketels worden afgeraden voor wellness centra, winkels, restaurants en andere grootverbruikers.

 

Debiet berekenen

Wanneer men spreekt over debiet heeft men het over de hoeveelheid water dat er per minuut geleverd kan worden. Bij een combiketel van 24 kW en een taptemperatuur van 50°C is het debiet 8,6 liter per minuut. Wanneer je tegelijkertijd wil aftappen op twee verschillende punten is het aangeraden een combiketel te kopen met een hoger vermogen. Deze problemen kunnen ontstaan bij gelijktijdig gebruik van bad en douche.

 

Prijs combiketel

De prijs van een combiketel begint vanaf 600 euro. Naargelang het vermogen en capaciteit kan dit oplopen tot 2500 euro à 3000 euro. Houd bij het kopen van je combiketel niet alleen rekening met de initiële prijs maar ook met het rendement en verbruik op lange termijn. De meerprijs van een zuinige ketel kan je op enkele jaren al terugverdienen. Ben je ook benieuwd hoeveel een installatie voor jouw woning of bedrijf zou kosten? Raadpleeg dan zeker de offertepagina. Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende installateurs. Zo spaar je niet alleen veel geld uit maar kom je ook te weten welke installatie het best past bij jouw wensen en gebruik.

Klik hier voor meer informatie.

 

werking combiketel voorbeeld

 

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen