Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Aardgasboiler - water verwarmen met aardgas

Wanneer je centrale verwarming aangesloten is op aardgas zal een aardgasboiler de logische keuze zijn om je water te verwarmen. In tegenstelling tot een elektrische waterverwarmer moet de aardgasboiler het water niet op een constante temperatuur houden aangezien de opwarming met aardgas veel sneller kan gebeuren.

Voordelen van een aardgasboiler
– Snellere opwarming van het water dan een elektrische waterverwarmer.
– Kleiner volume nodig wegens snellere opwarming.
– Onbeperkt volume warm water ter verschikking.

 

Welk type aardgasboiler kopen?

Om er zeker van te zijn dat je constant over warm water beschikt, is het belangrijk een aardgasboiler met voldoende waterinhoud te kopen. Bij een te kleine boiler kan het gebeuren dat je plots een koude douche krijgt. Kies je langs de andere zijde voor een boiler met te groot volume, dan zal je verbruik onnodig hoger liggen en zal de prijs van je installatie ook onnodig duurder zijn.

Als vuistregel kan je stellen dat er voor een gewone woning met douche een aardgasboiler nodig is van 100 liter. Wanneer je gebruikmaakt van een bad kies je beter 130 liter en als je beschikt over meerdere badkamers of graag lange douches neemt kies je best voor een boilerinhoud van 150 liter. Een elektrische boiler zal, ter vergelijking een capaciteit moeten hebben tussen de 100 en 300 liter.

Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor het plaatsen van een aardgasboiler.

 

Temperatuur instellen

Om meer rendement te halen uit een kleine boiler durft men wel eens de temperatuur te verhogen. Dit is echter niet aan te raden omdat ook je energiefactuur aanzienlijk zal stijgen en er bovendien ook kans is op brandgevaar. Ook kalk zal zich sneller vormen bij hogere temperaturen. De correcte temperatuur voor van een aardgasboiler wordt ingesteld op 60 graden. Wanneer je lager gaat dan deze temperatuur kan je een te hoge concentratie krijgen van de legionella-bacteriën.

 

Verbruik aardgasboiler beperken: Tips energiefactuur doen dalen

Aardgas wordt steeds duurder en dat zal natuurlijk ook een effect hebben op jouw verbruik! Met volgende tips kan je al snel 20% minder energie gaan verspillen

– Isoleer de leidingen en afvoerbuizen
– Plaats de boiler zo dicht mogelijk bij de badkamer
– Kies voor een douche met spaardoucheknop ( minder waterverbruik)

 

Aardgasboiler prijs

De prijs van een aardgasboiler kan sterk verschillen naargelang de fabrikant, gebruikte materialen en natuurlijk de waterinhoud. Algemeen kan men stellen dat een nieuwe aardgasboiler voor een gezin van 4 personen met een doorsnee waterverbruik tussen 1.500 en 3.000 euro kost (plaatsingskosten inbegrepen). De prijs kan nog verhogen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en extra koppelingsstukken die nodig zullen zijn. Wil je de exacte prijs weten voor jouw specifiek project dan kan je gratis een offerte aanvragen via onze online offertepagina. Klik hier voor meer informatie.

 

prijs aardgasboiler voorbeeld

 

Alternatieve verwarmingsketels op aardgas

Wanneer je gebruikmaakt van aardgas kan je ook kiezen voor een gasgeiser of doorstroomverwarmer. Deze verwarmen het water instant wanneer er vraag naar is. Zo is er geen stilstandsverlies wat bij een gewone boiler op aardgas wel het geval is. Dit type verwarmingsketels is ook goedkoper dan een aardgasboiler. Een nadeel is dan weer dat de temperatuur van het warm water minder constant kan zijn bij grote afname.

 

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen