Energie besparen op de iPhone, iPad of andere applicaties apparaten

Je iPhone of andere smartphone al van ’s ochtends vroeg gebruiken, je denkt beter twee maal na. Kans is groot dat tegen het einde van de dag, je nog maar enkele procenten qua batterij mee over hebt. Dankzij de hippe gadgets zijn we zeven dagen op zeven, 24 uur op 24 te bereiken. Maar met nog enkele minuten batterij te gaan, voelen we ons al iets minder zelfzeker. Hoe energie besparen op je smartphone en tablet? Via deze tips kun je het opladen van je favoriete hebbeding iets langer uitstellen.


  Energie besparen

   

  1. Het scherm, de grootste slokkop
  Bijna alle smartphones bestaan de dag van vandaag uit een groot touchscreen. Het scherm is dan ook de grootste energievreter binnen de smartphone of tablet. Hoe groter het scherm, zoals de nieuwste Samsungs en iPhones met een nog een groter scherm, des te meer energie het nodig heeft. Handig daarvoor is de automatische vergrendeling van het scherm. Meestal staat deze ingesteld op 15 à 20 seconden, maar kan verlengd worden tot enkele minuten of ‘niet automatisch vergrendelen’. Door deze periode korter te stellen, kan batterij bespaard worden. Ook de intensiteit of helderheid van het scherm bepaalt veel van de batterijduur. Bij de meeste van de hedendaagse smartphones en tablets past de helderheid zich automatisch aan naar de licht- en weeromstandigheden waarin het terecht komt. Natuurlijk kun je ook zelf besluiten om het scherm automatisch al iets doffer te plaatsen.

   

  2. Apps, een wereld van plezier
  Smartphones werken met apps, onze applicaties. Veel gebruikers denken er echter niet aan om deze ook volledig af te sluiten wanneer ze geopend zijn. Het enkel sluiten van het scherm is niet voldoende om de applicatie compleet af te sluiten, maar blijft daardoor op de achtergrond verder draaien. Maak er dus dagelijks de gewoonte van om alle achtergrond applicaties af te sluiten. Veel van de applicaties werken ook met zogenaamde ‘push meldingen’, door deze meldingen uit te schakelen komen ze niet tussen, en vermijdt je ook dat de applicatie wordt geopend.

   

  3. Vermijdt te warme temperaturen
  Het klinkt cliché, maar vermijdt smartphones en tablets uit de warme toestanden. Hoe warmer de batterij wordt, des te meer energie ze zal gebruiken.

   

  4. Laat toestellen niet heel de nacht opladen
  Wanneer het toestel volgeladen is qua energie, kan er weinig meer bij. Het toestel leert echter te werken op stroomnetenergie, en weet niet meer wat het is om te werken op eigen autonome energie. Aangeraden is het dus om enkel het toestel op te laden tot het effectief volledig vol is, en vervolgens uit te trekken.

   

  5. Schakel onnodige Wifi- en 3G-verbindingen uit
  Snel even de mails binnen halen, een foto op instagram plaatsen of kijken wat je vrienden recent hebben uitgevreten op Facebook, het is dagelijkse kost. Wanneer je snel wil zijn, laat je automatisch alle Wifi- en 3G-verbindingen aan staan. Maar wist je echter dat hoewel je het Wifi- of 3G-netwerk niet gebruikt, de batterij er wel voor actief blijft? Het toestel verbruikt veel energie door steeds te zoeken naar dichtstbijzijnde hotspots. In de wagen of op een locatie waar er toch geen Wifi-netwerk beschikbaar is? Plaats deze dan handmatig uit. Via vijf bovenvermelde tips zou je alvast enkele uren tijd moeten kunnen winnen. Het is een gegeven dat smartphones en tablets meer mogelijkheden hebben dan vroeger, maar daar ook extra power/energie voor nodig hebben. Je smartphone of tablet meer opladen, betekent ook meer elektriciteitsgebruik via het stroomnetwerk en dus een hogere elektriciteitsfactuur. Alleen maar tips in jouw voordeel dus. Meer informatie of wil je energie vergelijken? Bezoek dan Energiekampioen.be waar je informatie kunt vinden over energieleveranciers en en waar je energie kunt vergelijken via de handige vergelijker.

   

   

  Offertes voor sanitairwerken/boiler ontvangen?

  Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen